Workshop “Genieten met je keyboard”

Programma 8 november 2022
Voor-informatie van Paul Meijsen:

Voor de pauze wil ik het graag hebben over akkoorden. Liefst interactief. Zowel het verrijken van een akkoordenschema, als het vereenvoudigen van een akkoordenschema komen aan bod.
Ik zal aan de hand van muziekfragmentjes dit ook illustreren.
Verder zal ik laten horen waarom bepaalde akkoorden dikwijls in een bepaalde vaste volgorde worden gebruikt. Ze maken de muziek iets spannender, en geven een soort boost tijdens het oefenen en spelen van nummers op je keyboard. Als je weet hoe dit trucje werkt, kun je zelf ook gemakkelijker akkoorden vinden bij muzieknummers. De workshop is zowel voor beginners als geroutineerde spelers, welk keyboard je hebt maakt niets uit.  Er zijn trouwens zeer succesvolle nummers met maar twee of drie akkoorden, die gewoon prachtig en wereldberoemd zijn.
Verder komen eenvoudige tussenakkoorden (zg modulaties) aan bod die je kunt gebruiken in een medley om nummers in van verschillende toonsoorten aan elkaar te rijgen. 
En ik zal iets vertellen over On Bass spelen op beginners niveau. Bassen zijn belangrijker dan je denkt. On Bass spelen brengt ook meer “kick” en “emotie” in je muziek. Weer doe ik dit aan de hand van een eenvoudig voorbeeld dat iedereen in ieder geval kan proberen thuis.
Verder kun je tot ongeveer twee weken vooraf een muzikale vraag of -probleem sturen via email (p.meijsen1@chello.nl). Ik zal dan kijken of ik er aandacht aan kan besteden tijdens de workshop.

Na de pauze speel ik gevarieerde nummers (beetje klassiek, jazzy, hammond, country, evergreens, zuid amerikaans) hiervoor ben ik al flink aan het oefenen. Ik zal er korte verhaaltjes bij vertellen over de opbouw van de muziek en de instellingen van het keyboard. Mijn inspiratiebronnen op internet zijn oa Alois Muller, Heidrun Dolde,  Roberto Zeolla en Peter Baartmans. Daarnaast  er is nog plaats voor een of twee verzoeknummers. Dus als je tijdig een verzoekje stuurt lukt het me misschien om dit te gebruiken voor de workshop of het deel na de pauze.